Træstiger - Det klassiske materiale

Vort træprogram omfatter vinduespudserstiger, trappestiger, wienestiger, enkeltstiger, herunder hemsetrapper og arbejdsbukke.

En stige af træ byder på en række fordele. Den er varmeisolerende og dermed behagelig at håndtere året rundt. Den er isolerende i forhold til el og dermed sikker i forhold til installationer. Overfladen er skridsikker. Alle vore træstiger kan leveres med laminerede fyrretræsvanger og hårdttræstrin og er grundbehandlet mod svamp og råd.

Typiske brugere af vore træstiger er malere, tømrere, elektrikere samt vinduespudsere, men træstiger er også et populært valgt hos hobbybrugeren.

 

Hvorfor vælge træ til stiger?

Træ er det klassiske materialevalg til stiger og mange håndværkeres foretrukne valg. Det er rart at røre ved, smukt at se på og varmeisolerende.

Vedligehold af træstiger

Man skal være opmærksom på at træ er et levende materiale, der konstant tilpasser sig omgivelserne, derfor kan man også opleve at træet suger fugt, ændrer farve, vrider sig lidt og i det hele taget er et materiale med større variation end fx aluminium. 

Dette er forventelige egenskaber, og således ikke grund til reklamation.

Ligeledes skal man være opmærksom på at stiger af træ ikke er vedligeholdelsesfrie - de skal jævnligt have olie, da træet ellers tørrer ud og kan revne. Dette er specielt vigtigt ved stiger der bruges dagligt, udendørs eller i miljøer med meget fugt, fx vinduespudserstiger. Hvor ofte ens stiger skal have olie, kommer an på, hvilke påvirkninger der er udsat for - men hellere en gang for meget end en gang for lidt!

Fra Silkeborg Stigefabriks side er træstiger grundbehandlet med en linoliebaseret træolie, der er vandafvisende og med en god indtrængningsevne. Vi anbefaler at du til det løbende vedligehold bruger en lignende olietype, eller fx Clipper I bådolie.

  1. Stigen skal være helt ren og tør - fjern al snavs og lad den tørre i minimum 2 døgn
  2. Puds stigen let over med sandpapir (P60-P80) for at sikre den bedste indtrængning af olien, tør af for støv inden behandling
  3. Behandl stigen med olie "vådt-i-vådt", dvs. næste penselstrøg påføres så snart det foregående er trukket ind. Overskydende olie, der ikke trænger ind tørres bort. 

Så vidt det er muligt, bør træstiger opbevares indendørs, da dette forlænger stigens holdbarhed!

Man skal altid tjekke at ens stige er i god stand og velegnet til opgaven inden man påbegynder arbejdet og ligeledes sørge for at stigen håndteres og opbevares korrekt.